Beveiligingscurus Amsterdam

Waarom payroll in de beveiliging?

Home  >>  Uncategorized  >>  Waarom payroll in de beveiliging?

Waarom payroll in de beveiliging?

On april 26, 2018, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

Veel beveiligingsbedrijven maken gebruik van payroll. In deze branche is de vraag naar beveiligers behoorlijk veranderlijk, waardoor flexibiliteit van werknemers voor veel klanten gewenst is. Een ander struikelblok waar zowel opdrachtgevers als beveiligingsbedrijven mee worstelen is de administratieve afhandeling. Het is dus niet vreemd dat payrolling binnen de beveiligingssector vaak voorkomt.

 

Andere voordelen

Naast flexibiliteit en minder personeelsadministratie is het overnemen van het juridische werkgeverschap een zeer belangrijk voordeel. Een beveiligingsbedrijf blijft altijd zelf verantwoordelijk is voor het trainen, screenen en de kwaliteit van het personeel. Maar de risico┬┤s bij ziekteverzuim worden gedekt door het payroll bedrijf. Daardoor kan het bedrijf zich volledig focussen op haar kerntaak, namelijk het beveiligen van objecten en personen. De administratie voor het personeel, de uitbetaling van de lonen en andere administratieve handelingen worden allemaal uitgevoerd door de payroll organisatie.

 

Expertise van beveiliging

De CAO voor beveiligers is behoorlijk complex. Zorg als beveiligingsbedrijf dat je zaken doet met een bureau dat expertise in huis heeft op het gebied van beveiliging. Onregelmatige uren, variabele kosten, bonusregelingen met feestdagen. Alle beveiligers hebben met dit soort zaken te maken. Zorg dan in ieder geval dat dit tot in de puntjes is geregeld door een goed payrollbedrijf. Maar kies bovenal een partij uit die afspraken nakomt, personeel op tijd betaalt en de belangen van het personeel op een correcte manier behartigt.

Uiteindelijk zult u merken dat u door het uitbesteden van payroll veel effectiever uw beveiligers in kunt zetten. Waar en wanneer ze nodig zijn.

 

Werkgeversverantwoordelijkheid

Wanneer de verloning wordt uitbesteed aan een payrollbureau, wil dit niet zeggen dat er geen werkzaamheden overblijven voor een beveiligingsbedrijf. Zo dient het zelf voor de werving en selectie van goed personeel te zorgen. Daarnaast bepaalt u zelf in overleg met de beveiligers wat de hoogte van het salaris zal zijn en voert u zelf de beoordelings- en evaluatiegesprekken. De verantwoordelijkheden als werkgever dient u altijd in acht te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *