Beveiligingscurus Amsterdam

Vraag naar beveiligers in de evenementenbranche

Home  >>  Uncategorized  >>  Vraag naar beveiligers in de evenementenbranche

Vraag naar beveiligers in de evenementenbranche

On april 17, 2018, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

De laatste jaren is het aantal evenementen en festivals in Nederland enorm gegroeid. Naast het breder aanbod in vrijetijdsbesteding zorgt dit voor veel nieuwe regelgeving vanuit gemeenten. Er komt namelijk een hoop kijken bij het organiseren van grootschalige festivals.  De ontwikkelingen in de evenementenbranche en de bijbehorende regelgeving bieden ook kansen om te werken als beveiliger in Amsterdam.

 

Amsterdam

De groei aan evenementen is in Amsterdam goed te merken. Vooral tijdens de zomermaanden zijn er elk weekend festivals op meerdere locaties. De grootschalige evenementen worden vaak net buiten het centrum van Amsterdam gehouden. Tegelijkertijd blijven de reguliere uitgaansgebieden in en rondom het centrum van de stad vele bezoekers trekken. Omdat de hoofdstad steeds meer festivals kent, met het bijbehorende overlast, heeft de gemeente ingegrepen. Het nieuwe evenementenbeleid stelt hoge eisen aan de professionaliteit van de organisatoren op het gebied van onnodig geluidsoverlast, duurzaamheid en veiligheid.

 

Een maatregel om geluidsoverlast tegen te gaan is bijvoorbeeld dat evenementen die muziek niet als hoofddoel hebben worden begrensd tot maximaal 75 decibel. Op het gebied van duurzaamheid mag er bijvoorbeeld alleen gebruik worden gemaakt van kunststof ecobekers die men kan omspoelen of recyclebare kunststof bekers belast met statiegeld.

 

Beveiligers aan het werk in Amsterdam

Op het gebied van veiligheid zijn er ook een aantal maatregelen genomen door de gemeente. Bij evenementen vanaf 2.000 bezoekers moet er altijd een veiligheidsplan ingeleverd worden. Dit kan bij kleinere evenementen ook het geval zijn indien deze zijn aangemerkt als aandachts- of risicovol evenement. De politie, brandweer en verschillende gemeentelijke diensten controleren of alle regels nageleefd worden. Een belangrijk onderwerp in dit plan zijn toezichthouders en beveiligers. De minimale eisen zijn als volgt:

 

  • Regulier evenement: 1 toezichthouder op 1.000 bezoekers
  • Aandachtsevenement: 1 toezichthouder op 500 bezoekers
  • Risicovol evenement: 1 toezichthouder op 250 bezoekers

 

Naast de evenementen trend in Amsterdam is de stijging in de rest van Nederland ook waarneembaar. Dit resulteert in meer vacatures in de beveiliging. Kortom de werkgelegenheid voor beveiligers in Amsterdam en omstreken lijkt de komende jaren hoog te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *