Beveiligingscurus Amsterdam

Veiligheid voor je zelf

Home  >>  Uncategorized  >>  Veiligheid voor je zelf

Veiligheid voor je zelf

On april 20, 2016, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

Dat een ongeluk in een klein hoekje schuilt hoef ik je niet te vertellen. Het kan dan ook iedereen overkomen. Maar het is des te vervelender als het gebeurt als er net even niemand anders in de buurt is. Soms dan valt een ongelukje mee en dan voldoet het aanbrengen van een pleister uit de verbandkoffer. Het kan echter ook gebeuren dat de situatie net even wat ernstiger is dan een simpel snijwondje. De rol van slachtoffer en held dienen in dit geval gecombineerd te worden, daarom een aantal tips om eerste hulp bij je zelf te verzorgen.

Stikken: je bent aan het genieten van een maaltijd waar je hard voor hebt gezwoegd in de keuken en de hap die je neemt besluit het verkeerde keelgat in te schieten. Vaak resulteerd dit in een hoop gehoest en geproest en dan schiet de boosdoener er vanzelf weer uit. Soms dan heeft je lichaam wat meer hulp nodig. Normaal zou dit gebeuren door omstanders die de heimlichgreep toepassen, maar als je alleen eet gaat dit niet op. Leg in dit geval een gebalde vuist net boven je navel en zet met je vrije hand kracht bij. Sla vervolgens zo hard als je kan op je eigen buik. Als het lukt dan schiet het object weer uit je keel.

Bloed: een snijwondje of papercut overkomt iedereen wel eens en is vaak niet zo ernstig. Het verhaal wordt vervelender als het draait om een slagaderlijke bloeding. Als je niet snel handelt kan je binnen enkele minuten uitgebloed zijn. Blijf in de eerste plaats rustig en weet dat je het overleefd als je de volgende stappen uitvoert: Probeer op de eerste plaats het bloeden te stelpen door met een handdoek, trui of t shirt tegen de wond aan te drukken. Hou het bloedende gedeelte zo hoog mogelijk, als het boven je hart zit stroomt er namelijk minder bloed naartoe. Het belangrijkste is echter dat je druk op de wond blijft houden.

Uiteraard is het belangrijkste van alles om snel hulp te regelen. Indien mogelijk loop naar buiten of een plek waar veel mensen zijn. Ook is het in alle bovenvermelde gevallen raadzaam om 112 te bellen zodat professionele hulp eventuele schade beter kan voorkomen. Kijk voor meer tips en veiligheidsartikelen op Schoens-safety.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *