Beveiligingscurus Amsterdam

Veilig wonen met hulp van een loodgieter

Home  >>  Uncategorized  >>  Veilig wonen met hulp van een loodgieter

Veilig wonen met hulp van een loodgieter

On mei 4, 2016, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

Om veilig te kunnen wonen moet u niet alleen denken aan mogelijkheden om de kans op een inbraak in uw woning te verkleinen, ook het tegengaan van lekkages en kortsluitingen is van groot belang. In het ergste geval kan een kortsluiting namelijk zorgen voor een brand in uw woning, iets wat u vanzelfsprekend zo goed mogelijk wenst te voorkomen. Schakel daarom niet enkel de hulp van een erkende slotenmaker bij u in de buurt in, maar vraag ook eens om de hulp van een loodgieter of elektricien voor het nalopen van uw woning.

Het werk van een loodgieter is sterk uiteenlopend, waardoor een loodgieter u al snel met iets van dienst kan zijn. Voorbeelden van klussen die vallen onder loodgieterswerk zijn bijvoorbeeld het nalopen van de cv-ketel op beginnende slijtage aan onderdelen of stofhopen, het controleren van leidingen en de dakbedekking op lekkages en het tegengaan van verstoppingen in de afvoer van een toilet, douche of gootsteen.

Lekkages in huis voorkomen

Wanneer u te maken heeft met een lekkage in uw woning kan dit vergaande gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de vervelende waterschade aan documenten of fotoalbums, schimmelplekken op uw muren en plafonds, enzovoorts. Ook kan het water bij een elektriciteitskabel komen, wat een kortsluiting in huis kan veroorzaken. Het is vaak echter erg lastig om een lekkage te verhelpen, doordat de bron van een lekkage niet altijd snel te vinden is. Wanneer een lekkage zich onder uw vloer of tussen muren bevindt, is het daarbij lastig om een lekkage op te merken.

Schakel de hulp van een loodgieter in om de lekkage voor u te verhelpen, door eerst de bron van een lekkage op te sporen en vervolgens te zorgen voor een passende oplossing. In het ene geval zal het voldoende zijn om bijvoorbeeld een rubberen ringetje om uw leiding te schuiven, in andere gevallen moet er een volledige leiding vervangen worden of zult u een deel van de dakbedekking moeten laten repareren.

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is vanzelfsprekend beter dan genezen in dit geval! Laat een loodgieter daarom eens per jaar naar de staat van uw leidingen, cv-ketel en afvoer kijken. Eventuele complicaties kunnen zo tijdig worden opgemerkt en verholpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *