Beveiligingscurus Amsterdam

Hoe wordt je beveiliger?

Home  >>  Uncategorized  >>  Hoe wordt je beveiliger?

Hoe wordt je beveiliger?

On februari 24, 2017, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

Het aantal beveiligingsbedrijven is de laatste jaren flink toegenomen. Dit is een logisch gevolg van de vraag hiernaar. Aan de ene kant een zorg, waar je liever niet te lang over wilt nadenken. Want waarom is er zoveel beveiliging nodig? Aan de andere kant noodzakelijk. Los van het waarom, is een baan in de beveiliging een van de meeste afwisselende die je kunt hebben. Het is avontuurlijk, dynamisch en alles behalve saai.

 

Beveiliging in Nederland.

De vraag naar beveiligers is groot. Beveiligingsbedrijven groeien niet alleen in volume en capaciteit, maar krijgen er ook steeds meer werkzaamheden bij. Veel van de taken die een aantal jaar nog werden uitgevoerd door politie of marechaussee worden onder gebracht bij de verschillende beveiligingsbedrijven. Daarnaast is er niet alleen meer mankracht nodig om Nederland veilig te houden, maar is er ook meer expertise nodig.

 

Met een baan als beveiliger rust er een grote verantwoording op je. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Je moet het leuk vinden om met mensen om te gaan, je zult van avontuur moeten houden, een afwisselende baan, een hoop beweging en je werkt nooit lang op dezelfde plek. Dit zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat je continue scherp en aanwezig moet zijn. Maar dit zijn ook de redenen waarom een baan als beveiliger leuk is om te doen.

 

Werkzaamheden kunnen zijn:

 

  • Het bewaken van objecten, gebouwen en terreinen.
  • Observatie, door middel van camera toezicht.
  • Toegangscontrole bij evenementen zoals, voetbalwedstrijden, feesten en op luchthavens.
  • Deurtoezicht bij discotheken, clubs en cafe’s (Horecaportier)
  • Het coördineren van beveiligers op grote evenementen of locaties.

 

Daarnaast ben je in veel gevallen, het visitekaartje van een bedrijf. Mensen komen meestal als eerst in aanraking met de beveiligingsbeambte bij een bedrijf. Je helpt mensen, staat ze te woord op een vriendelijke en representatieve manier. Tegelijkertijd, houd je toezicht, observeer je mensen en hu gedrag, maak je analyses en creëer je orde in de soms georganiseerde chaos.

 

Hoe wordt je beveiliger?

Omdat er veel vraag is naar goede beveiligers, is een beveiliger worden niet voor iedereen bestemd. Toch is het vrij eenvoudig om beveiliger te worden, mits je aan de voorwaarden voldoet. Je dient geen strafblad te hebben. Er wordt namelijk altijd een antecedenten onderzoek gedaan. Je hebt inzicht. Ziet gevaar van ver al aankomen. Je beschikt over mensen kennis, houd van een afwisselende baan en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.

 

Opleiding beveiliging.

Dit en nog meer eigenschappen zijn essentieel wanneer je een goede beveiliger wilt worden. Daarnaast zul je natuurlijk een opleiding beveiliging moeten volgen. De keuze in beveiligingsopleidingen is reuze. Wat dat betreft zijn er meerdere wegen die je kunt bewandelen. Bij de meeste beveiligingsbedrijven is er de mogelijkheid om alvast aan het werk te gaan terwijl je een cursus beveiliging volgt. Dit is wel zo handig wanneer je dit wilt. Mede omdat het toch een MBO opleiding beveiliging betreft die +/- 1 jaar duurt.

 

Hoewel er veel wat grotere bedrijven zijn die zelf een instelling hebben opgericht om mensen op te leiden. Werken de meeste bedrijven met een thuisstudie. Op deze manier kun je een cursus beveiliging of een beveiligingsopleiding volgen terwijl je werkt. En daarnaast in je vrije tijd en eigen tempo studeren. Een dergelijke studie kun je bijvoorbeeld bij het LOI, NHA of NTI volgen. AL deze onderwijsinstellingen hebben meerdere opleidingen en cursussen in de verschillende takken van deze branche. Zo kun je voor de basis opleiding beveiliging gaan (Niveau 2) Maar ook voor een certificaat. Of wanneer je alleen als Horeca Portier wilt werken. dan kun je bij een van deze thuisstudie opleiders hiervoor kiezen.

 

Je kunt je bijvoorbeeld specialiseren in evenementen beveiliging met de cursus ‘Event Security Officer’ Of iets heel anders gaan doen en BOA worden (Buitengewoon opsporingsambtenaar) Je kunt dan bijvoorbeeld als privé detective aan de slag. Ook is risicomanagement voor bedrijven een weg die je kunt inslaan of een Master Bachelor opleiding in de integrale veiligheid van de publieke of private sector een mooie mogelijkheid.

 

Wanneer je serieus wilt beginnen met een opleiding beveiliger. En je hier je beroep van wilt maken. Dan is de NHA MBO opleiding beveiliging een goede optie. Met deze cursus / opleiding wordt je all-round beveiliger op niveau 2. Hiermee kun je aan de slag als beveiliger en alle mogelijke taken uitvoeren. Ook is het vanuit deze cursus eenvoudig om door te groeien naar bijvoorbeeld een leiding gevende functie of een gespecialiseerd segment binnen de beveiliging.

 

Een slimmer en veiliger Nederland.

Net als veel beroepen is beveiliging er een die noodzakelijk is voor het goed functioneren van ons land. Denk aan bouwvakkers, waar zouden we zonder aannemers zijn als er geen huizen en gebouwen gebouwd konden worden. Beveiliging is minstens net zo belangrijk. En wordt steeds belangrijker. Onze veiligheid is van groot belang, zo kunnen we met z,n allen een leuk en gelukkig leven leiden, zonder dat we constant bezig zijn met zorgen maken over de toekomst en onze veiligheid. Het is jammer dat het nodig is, maar gelukkig is het er. Met een thuisstudie beveiliging maken we NEderland niet alleen slimmer, maar ook een stuk veiliger.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *