Beveiligingscurus Amsterdam

Beveiliging van woningen

Home  >>  Uncategorized  >>  Beveiliging van woningen

Beveiliging van woningen

On maart 11, 2016, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

De beveiliging van woningen is constant evoluerend. De sloten die een aantal jaren geleden nog gedegen een woning tegen inbraken konden beschermen bieden nu vrijwel geen bescherming meer voor een woning. Inbrekers vinden namelijk steeds nieuwe manieren waarop sloten geopend kunnen worden. Sloten van een aantal jaren geleden zijn in de meeste gevallen bijvoorbeeld nog niet voorzien van een anti-kerntrek beveiliging. Hierdoor is het voor een inbreker met de juiste gereedschappen een koud kunstje om deze sloten open te krijgen. Met deze inmiddels veelgebruikte inbraakmethode is een inbreker in staat om binnen een minuut bij je binnen staan. De beveiliging van een woning moet daarom steeds geüpdatet blijven worden om voldoende bescherming te bieden. Vakmensen die kunnen helpen en adviseren met de beveiliging van woningen zijn daarom hard nodig. Meestal denken mensen bij een carrière in de beveiliging aan het beveiligen van personen en bedrijven. Echter ook het beveiligen van woningen voor particulieren behoort tot de mogelijkheden.

Beveiligen van particuliere woningen

Het beveiligen van particuliere woningen is een belangrijke beroep dat niet zomaar voor iedereen is weggelegd. Voor de beveiliging van woningen is namelijk een brede kennis vereist die constant up-to-date gehouden moet worden. Niet alleen is er kennis van deursloten, raamsloten, alarmsystemen en buitenverlichting vereist maar een dergelijke adviseur moet ook over sociale vaardigheden beschikken. Als adviseur veilig wonen kom je namelijk bij mensen thuis en moet hen adviseren over de mogelijkheden die zij hebben om hun woning beter te beveiligen. De adviseur moet samen met de klanten werken om zoveel mogelijk uit het beschikbare budget te halen. Soms moeten mensen overgehaald worden om het budget te verhogen om de woning voldoende inbraakveilig te kunnen maken. Dit vereist een tactvolle aanpak waarbij de bewoner uit zichzelf inziet dat de maatregelen noodzakelijk zijn en dat zij zich niet onder druk gezet voelen en het gevoel krijgen dat je hen enkel zoveel mogelijk wilt verkopen.

Adviseur veilig wonen (PKVW)

Een adviseur veilig wonen die zich bezighoudt met de beveiliging van woningen omvat onder andere het beroep van een slotenmaker, maar is vele breder en omvat veel meer werkzaamheden dan enkel die van een slotenmaker. De adviseur houdt zich namelijk bezig met alles wat met de beveiliging van een woning te maken heeft. Hij of zij kan ook het keurmerk PKVW aan een woning toekennen wanneer deze aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet die gesteld worden voor dit keurmerk. PKVW staat namelijk voor Politie Keurmerk Veilig Wonen waarmee aangegeven wordt dat een woning aan een bepaalde veiligheidstandaard voldoet die de woning beschermt tegen inbraken. Het keurmerk mag enkel door gecertificeerde personen worden toegekend en deze personen moeten hun kennis qua beveiliging van woningen door middel van cursussen om de zoveel tijd up-to-date houden. Deze cursus heeft de naam adviseur veilig wonen (PKVW).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *