Beveiligingscurus Amsterdam

Waarom bouwplaatsbeveiliging van waarde is op het bouwterrein

Home  >>  Veiligheid  >>  Waarom bouwplaatsbeveiliging van waarde is op het bouwterrein

Waarom bouwplaatsbeveiliging van waarde is op het bouwterrein

On december 9, 2021, Posted by , In Veiligheid, With No Comments

Een nieuwbouwproject is niet in één dag gebouwd. Het ontwerp zelf bedraagt maanden van denkwerk en creativiteit en gaat de uitvoer van de bouw van start, dan kun je rekenen op minimaal dezelfde tijd. Terwijl de bouw van het project vordert, wil je erop kunnen vertrouwen dat alle werktuig en bouwmaterialen in goede handen zijn. Op het moment dat jij en je collega’s het terrein verlaten, is er geen risico op diefstal en vandalisme.

In deze blog bespreken we waarom bouwplaatsbeveiliging geboden is en hoe deze beveiliging eruitziet. Is het bouwterrein waar jij toezichthouder bent tijdens de verlaten uren nog niet voldoende beveiligd, dan is dit het moment om daar verandering in te brengen.

De risico’s op een verlaten bouwterrein

Waar het bouwterrein overdag drukbezet is met bouwvakkers en aannemers, verandert het aan het eind van de dag in een verlaten gebied. Ook in de weekenden als de bouwwerkzaamheden stil liggen, zijn de werktuigen de enige aanwezigen. Daarom is dit gereedschap een kostbaar doelwit voor dieven die hun oog erop hebben laten vallen. Zij zien wel kansen met het toe-eigenen van de spullen die ze met alle liefde doorverkopen. Ze hebben gemakkelijk toegang tot de spullen, want niemand in de nabije omgeving die het opmerkt. Als je je al had afgevraagd waarom bouwplaatsbeveiliging echt nodig is, omdat je in de veronderstelling bent dat het wel meevalt, dan kom je bedrogen uit.

Als de bouwplaats slachtoffer wordt van roof, dan grijpt dat niet alleen in in het budget. Hoewel je een beroep kunt doen op de verzekering, is er ook kans dat je de eigen portemonnee moet trekken. Bovendien levert een geslaagde poging van de dieven een grote vertraging op in het bouwproces waar weer extra kosten mee gemoeid zijn.

Hoe ziet bouwplaatsbeveiliging eruit en waarom maak je er gebruik van?

Als je de dieven en vandalen voor bent en een goede bouwplaatsbeveiliging inzet, dan zul je snel genoeg merken waarom je er voordeel uithaalt. Het terrein is buiten werktijden in goede handen. In de eerste plaats wordt de hele bouwplaats voorzien van camera’s die scherp toezicht houden op iedere hoek. Dan spreken we ook over camera’s met kwaliteit die iedere beweging detecteren, met onder andere de volgende voordelen:

  • Snelle 4G-verbinding
  • Een groot bereik met infrarood detectie voor in de nacht
  • Rotatie van 360 graden
  • Ingebouwde luidsprekers om onwelkome gasten indringend te verzoeken het terrein te verlaten
  • Minder valse alarmen door de intelligente bewegingsdetectie

De bouwplaatsbeveiliging versterk je bovendien met beveiligers die getraind zijn om het terrein effectief te bewaken. Door het snel en adequaat te handelen van de beveiligers durft geen dief het meer aan een poging te doen de bouwplaats op te gaan.

Beveiliging niet alleen op de bouwplaats

Denk je erover het terrein te laten beveiligen nu je weet waarom bouwplaatsbeveiliging van grote waarde is. Aarzel dan niet om de beste mensen daarvoor in te zetten. Eigenlijk zou je al bij het eerste begin van het project de bouwplaatsbeveiliging in het plan moeten opnemen, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan en slachtoffer wordt van diefstal of vandalisme.

Datzelfde geldt voor andere vormen van beveiliging. Onderschat niet het belang van bijvoorbeeld goede bedrijfsbeveiliging, zodat het bedrijfspand uit handen van inbrekers blijft. Je investeert toch liever in een kwalitatieve beveiliging dan dat je ongenode gasten welkom moeten heten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *