Beveiligingscurus Amsterdam

Mangatwacht helpt bij het veiliger maken van werken in besloten ruimtes

Home  >>  Uncategorized  >>  Mangatwacht helpt bij het veiliger maken van werken in besloten ruimtes

Mangatwacht helpt bij het veiliger maken van werken in besloten ruimtes

On december 13, 2019, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

Brandpreventie is voor veel bedrijven een hot item. Er zijn helaas altijd diverse risico’s op brand binnen een pand of bedrijf. Voor elke ondernemer of bedrijfsleider is een brand binnen het bedrijf een absolute nachtmerrie en daarom kiezen veel bedrijven voor preventieve maatregelen. Deze maatregelen worden niet louter op initiatief van het bedrijf genomen, maar maken ook een deel uit van specifieke regelgeving voor bedrijven en panden, vooral wanneer deze zich bezighouden met bepaalde stoffen of producten in specifieke ruimtes.

Een van de brandpreventieve maatregelen die in sommige gevallen vereist is, is het hebben van een mangatwacht. Dit is van toepassing, wanneer er wordt gewerkt in een afgesloten ruimte. Dit kunnen ruimtes zijn, zoals bijvoorbeeld een kruipruimte, riolering of andere besloten ruimtes waar geen makkelijke doorgang aanwezig is.

Werk veiliger en laat de brandpreventie over aan professionals

Een mangat geeft al perfect de betekenis weer. We hebben het hier over een ruimte met een in of uitgang, waar precies een man doorheen kan. Deze opening is gemaakt om er bijvoorbeeld voor te zorgend dat monteurs veilig bij de elektriciteit kunnen of onderhoud kunnen plegen aan specifieke apparaten. Door gebruik te maken van een mangatwacht werkt het personeel een stuk veiliger en worden risico’s tot een minimum beperkt. Een mangatwacht houdt daarnaast bovendien toezicht op het aantal personen dat de ruimte in en uitgaat.

Aan het werken in een besloten ruimte zit vaak een verhoogd risico, door bijvoorbeeld het gebrek aan zuurstof in de ruimte en het feit dat er geen effectieve vluchtroutes zijn en in sommige gevallen er zelfs een verhoogd brandgevaar is. Met een mangatwacht kun je veiliger aan het werk en helpen professionals mee met het verkleinen van de brandgevaren en de veiligheid van het personeel.

Diverse bedrijven helpen bij het faciliteren van gecertificeerde mangatwachten

Zoals gezegd is de hoofdtaak van een mangatwacht om de veiligheid van het personeel in de besloten ruimte te waarborgen. Er zijn diverse brandbeveiliging bedrijven die helpen bij het faciliteren van gediplomeerde en gecertificeerde mangatwachten. Een onderdeel van de mangatwacht is ook het doen van een risicoanalyse in de ruimte zelf.

Wanneer de mangatwacht niet aanwezig is, is het niet toegestaan om de ruimte te betreden. Het is ook essentieel dat er een goede communicatie is tussen de persoon in de besloten ruimte en de mangatwacht. Daarnaast is de mangatwacht in staat om snel hulpdiensten in te schakelen in geval van nood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *