Beveiligingscurus Amsterdam

De 5 belangrijkste competenties van succesvolle beveiligers

Home  >>  Uncategorized  >>  De 5 belangrijkste competenties van succesvolle beveiligers

De 5 belangrijkste competenties van succesvolle beveiligers

On februari 28, 2019, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

Houd je van een veelzijdige baan en sta je klaar om te assisteren in onverwachte situaties en omgevingen? In dit artikel lees je welke competenties je moet beheersen om te kunnen overleven als medewerker die werkzaam is in de beveiliging.

1. Je mannetje kunnen staan

Een beveiliger kan in gevaarlijke situaties terechtkomen. Afhankelijk van waar je werkt kun je een aantal situaties verwachten. Bijvoorbeeld dieven, inbrekers en vechtpartijen. Het is belangrijk dat je je mannetje kan staan en situaties geweldloos probeert op te lossen. De eerste competentie is dus dat je de rust in jezelf kunt bewaren.

2. Kennis toepassen in de praktijk

Als je werkt in de beveiliging dan word je vaak gezien als eerste aanspreekpunt. Het is daarom van belang dat je weet hoe het bedrijf werkt en waar alle faciliteiten te vinden zijn. Ook moet je kennis hebben van voorschriften en zorg je voor een veilige werkomgeving.

3. Accessoires

Het is aan te raden om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken als beveiliger zijnde. Een beveiliger staat over het algemeen veel op z’n voeten, waarbij het handig is om speciale schoenen aan te schaffen. Ook dien je met andere gereedschappen om te kunnen gaan, zoals verrekijkers en portofoons.

4. Vaardigheden

Ook dient een beveiliger een situatie juist in te kunnen schatten. Hiervoor is het handig als je over verantwoordelijkheidsgevoel, stressbestendigheid, overwicht en analyserend vermogen beschikt.

5. Opleiding

Wil je als beveiliger door het leven gaan? In Nederland zijn voor verschillende situaties beveiligers hard nodig. In Amsterdam aan het werk als beveiliger? Er worden diverse opleidingen en cursussen aangeboden. Daarbij is de kans groot dat als je stage loopt bij een bedrijf je daar een baan aangeboden wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *