Beveiligingscurus Amsterdam

Brandblusser keuren voor bedrijven

Home  >>  Uncategorized  >>  Brandblusser keuren voor bedrijven

Brandblusser keuren voor bedrijven

On december 13, 2019, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

In dit blogbericht kom je alles te weten over het keuren van brandblussers. Lees snel verder, en kom te weten of jouw bedrijf een keuring dient uit te voeren.

Met de juiste brandblussers ben je goed voorbereid op de bestrijding van een beginnende brand

Brandpreventie en bestrijding zijn zaken die voor bedrijven erg belangrijk zijn. Als bedrijf of werkgever ben je namelijk ook verantwoordelijk voor de veiligheid van al het personeel en de werknemers in het pand. Middels het Bouwbesluit 2012 zijn er specifieke regels opgesteld met betrekking tot de brandveiligheid binnen een pand. Uiteraard speelt ook de wijze van het gebruik van het pand en het aantal aanwezige werknemers een rol in de uiteindelijke maatregelen die genomen dienen te worden op het gebied van de brandveiligheid. Wanneer je blusapparatuur gebruikt en laat installeren in het kader van de brandveiligheid dan is het zaak dat deze periodiek gekeurd worden en je altijd geldige certificeringen op de apparatuur hebt. Diverse bedrijven bieden deze services aan op contractbasis, om ervoor te zorgen dat je altijd goed voorbereid bent op de bestrijding van een beginnende vuurhaard.

Tip: https://www.royalsafety.nl/arbo-en-brandveiligheid-kennisbank/blusmiddelen/brandblussers/brandblusser-keuren/

Verzekeraars stellen het verplicht dat de brandblussers binnen het bedrijf gekeurd zijn

 Naast het bouwbesluit, stelt de verzekeraar ook vaak diverse eisen met betrekking tot specifieke blusapparatuur, de plaatsen waard deze dienen te hangen en de staat van de apparatuur. Afhankelijk van het type bedrijf en de risicoanalyse, kan er gekozen worden voor diverse blusmiddelen. Je kan hierbij denken aan brandblussers in diverse vormen, zoals bijvoorbeeld poederblussers, of schuimblussers. Door te kiezen voor een specifiek type brandblusser, zorg je ervoor dat je een beginnende brand snel in de kiem kan smoren, zonder extra (water)schade te veroorzaken. Voor de verzekeraar is het essentieel dat de blusapparatuur een geldig certificaat heeft en de werking hiervan gegarandeerd is.

Uitgelicht: https://www.royalsafety.nl/diensten-onderhoud/brandveiligheid/brandblusser-controle-bedrijf/

Brandblussers dienen gekeurd te worden volgens de NEN 2559

Door je brandblussers voor jouw bedrijf bij een gerenommeerd bedrijf aan te schaffen en deze door dezelfde partij te laten keuren, profiteer je meestal van onderhouds- en keuringscontracten. In deze contracten is opgenomen dat periodieke keuringen plaatsvinden. Brandblusapparatuur kan niet zomaar door een derde gekeurd worden, dit dient te gebeuren door een gecertificeerd bedrijf met experts in dienst. De professionele keuringen zijn gebaseerd op de Nederlandse wet- en regelgeving zoals aangegeven in de NEN 2559. Voor kleine blusmiddelen geldt in de meeste gevallen een frequentie van een keuring in de twee jaar. De brandweer voert vervolgens regelmatig controles uit langs diverse bedrijfspanden. Indien de blusapparatuur in dit geval niet in orde is of niet over een geldige certificering beschikt kunnen er waarschuwingen uitgedeeld worden met eventuele boetes als gevolg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *