Beveiligingscurus Amsterdam

Achteruitrijcamera of sensoren?

Home  >>  Uncategorized  >>  Achteruitrijcamera of sensoren?

Achteruitrijcamera of sensoren?

On mei 9, 2019, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

Het is tegenwoordig in veel auto’s, vrachtwagens, en motorvoertuigen bestemd voor bijvoorbeeld de agrarische sector te vinden; de achteruitrijcamera. Het gebruiken van een achteruitrij camera maakt het rijden in motorvoertuigen een stuk makkelijker en veiliger. Maar achteruitrij camera’s zijn niet de enige middelen die bijvoorbeeld het inparkeren of invoegen op de snelweg gemakkelijker maken. Er zijn namelijk ook sensoren zonder camera. Maar wat is nou eigenlijk veiliger?

Een achteruitrij camera is gevestigd op de achterkant van een motorvoertuig. Het beeld wat door de camera wordt gefilmd, speelt zich af op een schermpje in de auto gevestigd aan de rechtervoorzijde van de bestuurder. Zo kan de bestuurder veel dingen in de gaten houden wat er achter gebeurd.

Sensoren werken op een andere manier. De werking is simpel. Net zoals een vleermuis afstand meet, zodat hij in het donker nergens tegenaan vliegt en vliegende prooien waarneemt. De sensor zendt geluid van ultrahoge frequentie uit, die wij niet kunnen horen. Maar de sensor wel, met een ontvanger die teruggekaatst geluid waarneemt. In een dunne bundel worden geluidspulsen uitgestraald, de directe terugkaatsing daarvan wordt gemeten. Het tijdverschil tussen uitzending en ontvangen terugkaatsing bepaalt de afstand tot datgene waartegen het geluid terugkaatste. Dat hoeft geen stilstaand object te zijn, het mag ook bewegen, dat heeft weinig invloed op de afstandsmeting. Het object hoeft evenmin hard te zijn, ook heel zachte voorwerpen weerkaatsen het hoogfrequent.

door het Insurance Institute of Highway Safety is een onderzoek uitgevoerd om te kijken of sensoren of achteruitrijcamera’s effectiever zijn. Hierbij werd gevraagd aan proefpersonen of zij de auto achteruit wilden inparkeren. Zonder dat zij het wisten werden zij afgeleid op het inparkeren zelf. Achter de auto werd een stilstaand of bewegend object geplaatst, dat een kind moest voorstellen. Auto’s met een achteruitrijcamera raakten het object 54% en bij sensoren werd het obstakel 94% van de gevallen geraakt.

Een achteruitrijcamera is dus een stuk veiliger. Er zijn veel achteruitrijcamera te koop in verschillende vormen. Het is het voordeligst om een achteruitrijcamera set kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *